Persoane interesate

Studiu de caz - pierderea angajatilor si fructuatia personalului

Daca nu veti intelege motivul pentru care personalul pleaca este putin probabil ca veti reusi sa combateti aceasta situatie. Este important sa aflati cat mai multe despre motivele oamenilor de a parasi compania.
Piata fortei de munca constituie, in permanenta, un subiect de mare actualitate, mai ales acum cand tot mai multe firme considera ca au o lipsa acuta de personal calificat. Problema este ca in anumite cazuri se incalca drepturi de baza ale angajatului, acesta fiind fortat sa lucreze in conditi de exploatare, periculoase, daunatoare sanatatii, fiind in plus si prost platit.
Exista inca patroni sau manageri care le transmit angajatilor  nemultumiti ca pot sa plece, ca asteapta inca 10 la poarta sa se angajeze.
Sunt cazuri in care plecarea unei singure persoane, suprasolicitate, a dus la crearea a 3 locuri de munca pentru a face exact acelasi lucru si  in plus au trebuit peste 9 luni sa ajunga la aceasta concluzie.
 Daca un angajat e hotarat sa plece, indiferent ce veti face nu il mai puteti convinge sa renunte.
Moralul si productivitatea celui in cauza sunt tot mai scazute pana se hotareste pentru demisie si se poate ajunge chiar in situatia ca el sau ea  sa refuze sa faca munca ceruta, gasind diferite scuze provocand luarea deciziei de concediere.
Sunt si firme care nu accepta demisia din diverse motive si in aceste cazuri angajati chiar pleaca indiferent de refuzul conduceri.
Multi angajati stiu ca daca fac mai multe absente nemotivate sunt dati afara de firma si nu se mai prezinta la lucru pana nu sunt sunati sa mearga sa faca nota de lichidare.


Este mai ieftin si mai intelept ca aceste probleme sa fie prevenite decat sa se ajunga in situatii de criza, la fructuatii mari de personal. Cand ai comenzi de onorat si termene limita de livrare, dar nu ai destul personal, fructuatia de personal fiind mare se ajunge in situatia  ca unele firme sa aduca  personal chiar de la peste 50 de kilometri  sa le asigure transport gratuit, numai sa iasa din impas.
Nu mai vorbesc de faptul ca de mai multi ani au anunturi de angajare care nu sunt gratis.
De cat timp e nevoie pentru instruirea noului angajat si  de cate persoane e nevoie sa angajeze firma si cu ce resurse pentru a atinge nivelul de performanta a celui plecat.


Fructuatia de personal le da angajatilor  posibilitatea de a obtine salarii mai bune si  satisfactii mai mari in cariera iar angajatorilor costuri tot mai mari cu recrutarea.
Este interesant ca, desi au nevoie de personal, pe langa calificarea necesara  locului de munca angajatorii au si mai multe pretentii care sa dovedeasca banii investiti in recrutare, pentru presa, internet, sau firmele de intermediere.
Asa se ajunge ca pentru un post ai nevoie de studii superioare desi nu sunt necesare pentru ca ai calificarea necesara dovedita prin diploma si experienta in aceasi functie, limba straina dar tu lucrezi ca simplu muncitor la banda sau operator productie, esti angajat manipulant in depozit dar se cere sa ai autorizatie de a conduce motostivuitor, sa ai diploma de operare calculator sa cunosti programe de gestiune, cunostinte de contabilitate primara si exemplele pot continua.
E si normal ca in aceste conditi multi dintre cei care se angajeaza sa lucreze doar pentru o perioada scurta pentru ca desi au atributi de gestionar sau sef de depozit  ei sunt angajati ca manipulant si in plus sunt si platit cu minimul pe economie.
Nu mai vorbesc aici  de firmele care au si pretenti ca angajatii sa fie disciplinati.
Alte firme  impun angajatilor  semnarea unei clauze prin care obliga viitorii angajati sa plateasca diferite sume de bani cuprinse intre 10 000 Ron si 10 000 EURO, daca acestia parasesc firma  inaintea  unui termen  de 3 sau 5 ani si ajung sa se judece cu fosti angajati care nu accepta sa fie mintiti si umiliti.

La o analiza simpla  angajam, angajam, angajam, angajam, A disparut proba de lucru iar unde este este derizorie sau exagerata,  se pierd angajati care lucreaza mai multi ani, tinuti in firma pe acelasi post si aceleasi salariu dar se angajeaza necalificati  cu un salariul mult mai mare cu costuri mari de recrutare  si selectie  si dupa cateva luni pleaca si ei si firmele ajung din nou  in aceasi situatie angajari, angajari angajari......

In firme  majoritatea angajatilor nu sunt multumiti de actualul loc de munca si cauta o ocazie de a pleca la un loc de munca mai bine platit, iar cei aflati in extrema cealalta si cauta un loc de munca, nu gasesc sau primesc doar oferte de batjocura gen salariul mimim pe economie, ore suplimentare neplatite ( deoarece angajatorul trebuie sa-si recupereze investitiile facute), firme care angajeaza la program de patru ore si lucrezi opt, sau care fac angajari, dar care tin angajatii in somaj tehnic sau fara plata din cauza conditiilor economice.

Asa se ajunge ca tot mai multe persoane refuza ofertele firmelor, iar reprezentanti firmelor se plang de lipsa persoanelor calificate.

Manufacturat cu suflet. Produse BIO de la Manastirea Nera.

Recomand folosirea produselor BIO de la Manastirea Nera 100% naturale produs in Laboratorul Sfintii Doctori Fara De Arginti Manastirea Nera.


Fata de alte produse similare produsele produsele sunt fara adaos de apa, zahar  si alcool si concentratia semnificativa de extract natural de plante din compozitia produsului finit.

Asumati-va responsabilitatea fata de cei care v-au votat

Timisoara a devenit un oras al paradoxurilor al situatiilor absurde pe care autoritatile locale in frunte cu primarul se fac ca nu le vad.
Sunt un pic surprins sa aflu ca primaria obliga cetatenii responsabili care au fost constinciosi si au platit  deja darile catre primarie sunt chemati din nou la ghisee sa plateasca si diferenta dupa indexarea taxelor si impozitelor cu rata inflatiei.


Cu putin timp in urma imi aduc aminte ca toata presa era plina de anuntul ca Primarul Timisoarei  Nicolae Robu

nu va majora nici un impozit local in plus parca tot el promitea ca pana la finele mandatului sau, timisorenii nu vor avea parte de o majorare de taxe.
Ce vina au timisorenii care si-au achitat deja darile catre primarie?
Unde e respectul fata de cetateni?
Asumati-va responsabilitatea domnule primar.
Politicienii ar trebui sa fie responsabili fata de tot ceea  ce declara si ce fac in realitate.

Bucuria Vietii

În 18 Ianuarie, de la ora 17 la Universitatea de Vest  Timisoara  are loc o conferinta cu tema Bucuria Vietii.
Invitati sunt Parintele Iustin Miron, Staretul Manastiri Oasa din judetul Alba si Parintele Pantelimon Susnea, pictor iconocar de la aceeasi manastire.
Ambii invitati si-au efectuat studiile universitare in Timisoara, fiind si fosti presedinti ai ASCOR Timisoara, motiv pentru care sunt legati sufleteste in mod deosebit de Timisoara.


Pentru cei care pana acum nu au mai avut bucuria de a vedea o icoana pictata de Parintele Pantelimon am cautat in arhiva foto personala si am ales aceasta reprezentare a Sf. Muc. Gheorghe.


La Multi Ani sarbatoritilor de azi

La Multi Ani tuturor sarbatoritilor ce poarta numele Ion, Ioan, Ioana, Ionela, Ionut.











cele mai citite