Persoane interesate

Moţiunea de cenzură, sclavul modern si protestele. Sindicatele pregatesc Greva Generala ?

Am vazut in presa si la televiziune ca Guvernul a aprobat, azi, 28 februarie, proiectul de lege privind modificarea Codului Muncii 2011 în procedura de angajare a răspunderii conform art. 114 din Constituţia României.
Documentul va fi trimis Parlamentului României pentru aprobare.
Opoziţia, va depune o moţiune de cenzură, sindicatele au început sau vor incepe protestele în mai multe oraşe din ţară.
Sindicatele susţin ca muncitorii vor fi transformati în sclavi moderni.
Se spune ca acest cod este necesar pentru ca romanii sa isi gaseasca mai usor un loc de munca.
Romanii vor sa munceasca dar problema e alta. Nu sunt locuri de munca.
Nu stiu daca ati fost in zonele defavorizate ale Romaniei, in Valea Jiului de exemplu unde sau inchis o parte din mine unde oameni au ramas someri si acum traiesc din ajutorul social si unde ar vrea sa munceasca dar din cauza zonei unde locuiesc nu au aceasta posibilitare.
Romania avea la un moment , peste 30 de zone defavorizate, unde oamenii vor sa lucreze dar nu au unde. Daca gasesc un loc de munca au salarii mici de obicei minimul pe economie si necorelate cu productivitatea muncii sau mai simplu un sclav modern sa nu spunem sclav pe plantatie.
Ne mai intrebam de ce avem proteste ? De ce sindicatele pregatesc o greva generala ?Am obosit să văd reportaje cu oameni care cauta si mănîncă din gunoaie si din pacate e trist ca starea asta persista indiferent de salariul pe care il ai, zona in care locuiesti, prietenii pe care ii ai, masina pe care o ai...gunoaiele tot acolo sunt, traficul tot ala e si simti ca nu poti schimba nimic.
Mie, omului simplu de pe stradă, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul şi obligaţia de a-mi apăra ţara, acces la tratamente corecte în spitale.
De dreptul de a fi egal cu ceilalţi români în faţa justiţiei.
Am obosit să scriu.
Nu va folosi la nimic.
Cei care ar putea face ceva nu le pasa, iar cei carora le pasa nu au puterea sa faca nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite