Persoane interesate

Isteria apocalipsei un mit, o afacere, o moda

Anul acesta a debutat cu o adevărată isterie ce s-a dezlănţuit cu un zvon privind apocalipsa.
Nimic mai amuzant decat semnalele de alarma pe care, de vreo mie de ani incoace, anumiti oameni de stinta, savanti, profeti autoproclamati, alti oameni s-au proclamat experti in prevenirea sfârșitului lumii pe diverse căi și din motive diferite, deseori indicând și data exactă.

Ba ca vom fi la un moment dat prea multi mancatori de paine, si pamantul, bietul, nu ne va mai putea hrani, ba ca va veni o cometa albastra si ne va sterge cu totul din catastif, sau ca se va raci clima si dupa o lunga perioada glaciara, va urma un nou potop.



Acum fac carieră exploziile solare, cutremurele şi gerul năprasnic, ca luna sa se apropie de pamant, ca soarele se va apropia prea mult de pamant, de la armaghedonul religios, pana la teorii stintifice, de la sfârsitul lumii cauzat de o epidemie sau de un virus mortal pina la scrierile civilizației străvechi Maya.
Se pare ca, mai presus de importanta evenimentului in sine, Apocalipsa a devenit o afacere, o moda. Un mit alimentat puternic de zvonurile de pe Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite