Persoane interesate

Dresden (Dresda), orasul in care se reconstruieste istoria.


Distrus aproape în totalitate după Al Doilea Război Mondial, oraşul şi-a recăpătat, de-a lungul anilor, strălucirea acum devenind cel mai vizitat oras din Germania.

Foto: Curcubeu DresdenLocalitatea e asezata pe fluviul Elba, si probabil foarte multe persoane au vizitat sau au de gand sa viziteze acest oras.
Daca aveti de gand sa vizitati Dresden (Dresda) cel mai bine e sa aveti mult timp la dispozitie cel putin 2 saptamani pentru ca aveti ce vedea.
Sunt atat de multe obiective turistice, multe muzee, multe cladiri istorice, incat timpul petrecut acolo pare prea scurt.
Pentru a putea descrie tot ce am trait si vizitat in acest oras as putea scrie o carte nu cateva randuri pe un blog.
Nu voi scrie despre istoria orasului a cladirilor, asta ar insemna sa public cate o postare pentru fiecare in parte sa incarc sute de fotografii si ore intregi de filmare video asa ca voi incerca sa fac o descriere in care sa folosesc cat mai putine cuvinte.
Am gasit chiar si o macheta cu centrul orasului.
La momentul actual aici se afla cea mai mare asezare de vile, hoteluri, restaurante, parcuri , piste pentru biciclete obiective turistice si cel mai mare numar de turisti din intreaga Germanie.Inca se construieste mult sau mai bine zis se reconstruiesc cladirile sa arate ca inainte de razboi.Pana si strazile care se construiesc in jurul cladirilor se face din piatra cubica.Pe strazi sunt foarte multe tarabe unde se vand suveniruri pentru toate gusturile.Mai mari sau mai mici.Desene in creion
Multe tarabe unde se vand vederide toate marimile si formele.Cel mai mult se vande harta orasului pe care sunt marcate obiectivele turistice impreuna cu o mica descriere.Orasul se intinde pe cel putin 15 Km. si e interesant cum se imbina trecul de dinainte de razboi si prezent cu tehnologia de azi.Toate institutiile publice isi au sediile in cladiri istorice.
In cladirea de mai jos e sediul Politiei.Langa Frauenkirche am gasit chiar si un tun.Tot acolo am gasit si o limuzina parcata langa o trasuraO cafenea unde in vitrina avea macheta cladirii iar cafeneaua se numea Cafe zur Frauenkirche care avea preturi destul de mari spre exemplu o cafea mica la 4 euro.

Am vazut si o masina trabant transformata in limuzina.In fiecare zi era parcat langa Frauenkirche si se inchiria cu ora.Nu lipseau nici pistele penru biciclisti care sunt in tot orasul si care sunt marcate corespunzator, au chiar si semafoare.De unele biciclete erau remorcate carucioare in care isi transportau copiii.

Pe strazi stalpi de iluminat sunt ca niste felinare care de care mai frumos realizate si care iti atrag atentia.Unele modele sunt chiar deosebite.si se gasesc la tot pasul.Sunt multe statui si multe fantani arteziene si foarte multe parcuri.Pe lacul din parc poti admira si nuferi.O alta cladire impunatoare din Dresden este cea a Operei Semper, denumita asfel dupa numele arhitectului sau Gottfried Semper.Cladirea este construita in stilul renasterii italiene si prezinta o imagine impresionanta in special cand este iluminata noaptea.

O alta cladire aflata in reconstructie este Palatul Zwinger, constructie in stil baroc, distrusa in timpul bombardamentelor din 13 februarie 1945.

Denumirea de Zwinger (tarc) ia fost data de locuitorii orasului in mod ironic datorita spatiului redus si a zidurilor care inconjoara palatul.

In interiorul Palatului se afla si o sala a armurilor.
La una dintre intrari este trecut un scurt istoric al palatului.In curtea palatului este amplasata si o schita detaliata a constructiei.Curtea palatului e superba.Un punct de atractie deosebit il reprezinta Fantana Nimfelor,complect restaurata.
Se spune ca nimfele erau niste zeitatii feminine, mai putin importante din mitologia greaca, reprezentate de tinere fete care locuiau pe pamant, in fantani, izvoare sau rauri.

Numele fantanii este dat de numeroasele statui de nimfe care o inconjoara.Voi reveni in curand cu mai multe fotografii.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos...ceva preturi de intrare la castelul zwinger sau la palatul regal? Biserica banuiesc ca are intrarea gratuita. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de raspuns :)

    RăspundețiȘtergere

cele mai citite