Persoane interesate

Sindicalistii protesteaza „impotriva nedreptatilor si a abuzurilor

In ciuda ploii, sute de sindicalisti au pornit in mars prin Timisoara spre Piata Unirii, unde au organizat un miting. Oamenii protesteaza fata de legea salarizarii din sistemul bugetar.
Sindicalistii au decis sa protesteze „impotriva nedreptatilor si a abuzurilor care au aparut odata cu punerea in aplicare a Legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice“ si impotriva legii pensiilor. Pe scurt, „impotriva scaderii continue a puterii de cumparare a romanului“.
Traseul sindicalistilor a fost Primaria Timisoara – Catedrala - Spitalul de copii - Piata Victoriei - str.V.V. Delamarina – Garnizoana - Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale – str. Mercy - Piata Unirii - str. Musat – str. Oituz - Punctele Cardinale - Hotel Continental - str. Proclamatia de la Timisoara – Prefectura.
Au fost si sindicalisti din servicii si comert, Invatamant, de la Universitati si de la Uniunea Generala a Pensionarilor.
De ce sunt nemultumiti sindicalistii?
"De un an nu se mai revigoreaza economia. Dintr-un oras cu cei mai putini someri din tara, si chiar din Europa, am ajuns sa avem peste 15.000 de someri.
Vedem economia cum se prabuseste.
Este trist ca am ajuns aici dupa 20 de ani. Unitati cu branduri cunoscute de pe piata timisoreana au disparut.
Politicienii se zbat doar pentru interesele lor.
Rusine!", a spus Stefan Gogosanu, presedintele CNS Cartel Alfa Timis.

Protestatarii au ajuns în jurul orei 17 în faţa Prefecturii Timiş, unde liderii acestora i-au înmânat prefectului Mircea Băcală lista cu revendicările lor. Sindicaliştii cer calcularea corectă a salariilor din sistemul bugetar şi aducerea acestora la nivelul lunii decembrie a anului 2009, creşterea salariului minim pe economie, de la 600 la 705 lei, realizarea de investiţii în infrastructură, transport, mediu şi educaţie, în vederea creării de noi locuri de muncă, introducerea amendamentelor cerute de sindicatele pensionarilor în noua lege a pensiilor şi renunţarea la sistemul de coplată din sănătate.
Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a coborât în faţa protestatarilor şi le-a promis că va transmite mai departe revendicările lor guvernanţilor. Liderul CNS Cartel Alfa Timiş, Ştefan Gogoşanu, a avertizat în discursul pe care l-a ţinut în faţa prefecturii că pe viitor s-ar putea ca aceste manifestaţii de stradă să scape de sub control. „Ne-a ajuns cuţitul la os şi din această cauză s-ar putea ca aceste manifestaţii de stradă să scape de sub control”, a spus Gogoşanu.

cele mai citite