Persoane interesate

Spania. Valencia. Orasul artelor si stiintelor

Valencia este un oras cu bulevarde largi si cladiri frumoase
Am pornit dintre palmierii Valenciei, am pasit prin orasul cochet si curat, prin oazele de verdeata, pe stradutele pietruite, cu multe terase si cafenele.
Rutina zilei in Valencia inseamna cititul presei si bautul cafelei pana la ora 9 dimineata cand se deschid majoritatea magazinelor.
Atentie vizitatori ai orasului: magazinele sunt inchise intre ora 14 si 17 sau 18 si sunt deschise pana la ora 20.
Exista multe parcuri in oras care au fost transformate in zone recreationale, multe statui si oriunde te indrepti se gaseste un spatiu cu cativa arbori.



Nu poti vorbi despre Valencia fara sa pomenesti de portocali si despre capodopera arhitecturala care se cheama Orasul artelor si stiintelor.



Din Valencia poti cumpara orice. De la obiecte de artizanat, la haine de ultima moda, la produse electronice, dar din pacate preturile sunt mult mai mari ca la noi.
Un bilet de autobuz costa 1.30 €, metroul 3.40 €, mancare gasesti si cu 10 euro pe zi, in schimb painea e scumpa, o bagheta de 100 grame 1.10 euro, vinul e mai ieftin ca apa.
Intrarea in muzeul stiintelor si acvariu costa 26.00 €, intrare muzeul de istorie 2 €.



Oamenii sunt foarte amabili si daca te ratacesti iti explica pe unde sa mergi, sunt multi romani, am intalnit sute, am auzit chiar si negrii care stiau limba romana.
Limba spaniola e usoara si usor de inteles si sunt cuvinte care sunt la fel ca in romana: farmacia, etc, sunt magazine cu specific romanesc.
Era sa uit: masinile de politie sunt ecologice (electrice).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite