Persoane interesate

Vezi cum ''Scolile din Romania'' transforma parintii in cersetori cu stirea inspectoratului scolar si a celor din ministere.

Strategia de reforma educationala, prevede obligativitatea invatamantului de zece clase. Scolile din Romania au gasit o modalitate prin care sa scoata bani din buzunarele parintilor si-i transforma pe unii parinti in cersetori.
La fiecare inceput de an scolar se grabesc sa anunte sedinte cu parintii pentru ai transforma pe parinti in cersetori.
Sedintele incep de obicei simplu cu prezentarea asta daca nu se cunosc din anii precedenti.
Apoi le povestesc parintilor ce au nevoie pentru scoala. Vin cu lectia pregatita.
Ma amuz cand aud ''Eu nu am nevoie dar e pentru copii''.
Apoi ne spune ca a cumparat cine stie ce prostii pentru a le pune pe pereti si ca au costat cateva sute de lei si ca trebuie platite.
Apoi incep cu tot felul de pretentii, le trebuie un calculator , dulapuri unde sa isi puna copii lucrurile, jaluzele verticale ca le bate soarele in ochi la copii, perinute pentru scaune, trebuie schimbata usa ca arata urat si multe altele.
Apoi parinti sunt anuntati ca scoala nu are voie sa stranga bani de la parinti si trebuie ales un casier, un presedinte de clasa si 2 membrii pentru a se ocupa de aceste probleme.
Vine si intrebarea . Cine se ofera voluntar?
Ce parinti pot si vor?
Cei care nu stiu pentru ca nu au trecut prin asta, si pentru a iesii in evidenta se ofera dupa multe discutii in care se tot insista haideti sa alegem pe cineva ca sa terminam sa nu mai stam.
Nu stiu ca devin cersetori fara voia lor incercand sa faca o fapta buna.
Un parinte trebuie sa plateasca pentru un copil intre 400 si 600 de lei anual pentru
- achizitia de caiete speciale pentru ca la clasele pregatituare nu au manuale iar la clasele mai mari unde au manuale pentru ca nu se poate invata fara caietele speciale.
- rechizite scolare.
- daca copilul merge si la program prelungit inca 10 lei pe zi plus plata mesei.
- uniforma pentru ca e obligatorie in scoala.
Multe familii din Romania traiesc de pe o zi pe alta, doar cu un salariu si de obicei e minimul pe economie, asta daca nu sunt somerii sau in cautarea unui loc de munca.
Din aceste venituri fiecare familie are de platit taxe si impozite, cheltuieli cu intretinerea, curentul, nu mai pun la socoteala telefon, internet, cablul tv, trebuie sa manance, sa se imbrace, poate au si mai multi copii sau au nevoie chiar de medicamente.
Ce aleg acesti parinti?
Sa dea bani la scoala sau copiii lor sa aiba ce manca?
Si asa casierul, presedintele si membrii alesi de la fiecare clasa se transforma in cersetori, cu munca ingrata de a scoate bani de la cei care nu au.
Cum ''Traim in Romania '' si scoala face presiuni pentru a strange acesti bani. Vezi foto sa vezi cum sunt intampinati parintii in fiecare zi de scoala.
Sistem educational din Romanie  e rupt de realitate sau se bazeaza pe faptul ca parintii platesc ca doar e pentru copilul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite