Persoane interesate

cum pastram amintirile


Se spune ca o fotografie valoreaza mai mult ca o mie de cuvinte , mai ales daca aceasta reprezinta un portret deosebit al familiei sau descrie un eveniment istoric deosebit.
Din pacate nu cred ca exista persoana care sa nu fi vazut macar o fotografie deteriorata cu pete ingalbenita de vreme , ştearsă, ruptă sau poate prea mică mâzgălită daca a ajuns in mana unui copil, fotografia este alb-negru
Majoritatea fotografiilor vechi au fost realizate cu aparate care astăzi sunt piese de muzeu şi se folosesc numai de colecţionari. Odată cu apariţia aparatelor foto digitale, vechile aparate sunt pe cale de dispariţie de aceea, pentru a fi în pas cu evoluţia tehnologică, unii acceptă şi ideea că şi vechile fotografii, realizate la un nivel profesional cu aparate clasice, pot ţine pasul cu noua tehnologie digitală, pe care nu o putem neglija. Transformarea vechilor imagini în unele pline de strălucire şi culoare, pot aduce trecutul în prezent
Restaurarea şi prelucrarea fotografiilor vechi este o muncă delicată, care necesită multă atenţie şi dăruire
O fotografie veche are farmecul şi frumuseţea ei. Aceasta te poate duce cu gândul în trecut, îţi poate trezi amintiri nebănuite pline de farmec
Odată cu trecerea timpului, aceste poze se pot deteriora. Cum mai putem păstra amintirea străbunicilor, bunicilor sau chiar părinţilor noştri (care poate astăzi nu mai sunt)
simplu se poate restaura
Restaurarea constă în îndepărtarea petelor, zgârieturilor sau al oricăror deteriorări la care fotografia ta este supusă.
In primul rând poza este curăţată până în cel mai mic detaliu. Daca lipsesc mici porţiuni din ea, acestea vor fi recuperate prin analogie cu altele apropiate de cele deteriorate. Acest proces necesită foarte multă atenţie la detalii, dar şi imaginaţie creativă.
Dacă fotografia este alb-negru, imediat ce ea a fost curăţată se va trece la colorarea ei. Ei bine aici totul se va face după o prealabilă consultarea cu cei care au vazut si ei acea fotografie . Dacă părţile esenţiale cum ar fi culoarea pielii, a părului, elementelor din natură sunt mai uşor de intuit, atunci culoarea hainelor sau a altor accesorii care pot apare într-o fotografie necesită părerea celui care doreşte sa i se restaureze fotografia.
In final fotografia nu numai ca îşi va schimba total aspectul, dar poate fi chiar mai luminoasă şi mai strălucitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite