Persoane interesate

LA MULTI ANI ! celor care azi isi sarbatoresc onomastica (Sf. imparati Constantin si Elena).

Conform calendarului popular, la data de 21 mai, crestinii ortodocsi si catolici sarbatoresc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena
Este una dintre cele mai importante sarbatori crestine, Sfintii Imparati Constantin si Elena, este totodata prilej de petrecere pentru toti cei care-si sarbatoresc onomastica.
Se crede ca in aceasta zi pasarile isi invata puii sa zboare iar recoltele vor fi mancate de pasari daca se munceste la camp.
De asemenea, se considera ca este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, altfel acestea se vor usca.
Este ziua in care pastorii isi aleg baciul si locul stanelor, femeile alunga duhurile rele cu tamaie si agheazma iar barbatii aprind Focul Viu, in jurul caruia stau si se afuma impreuna cu oile, ca sa fie ferite de rele cat timp vor sta la stana, in timp ce, prin zgomote si strigate, alunga vrajitoarele care fura sporul laptelui

Să împărtăşim cu toţii frumuseţea acestei zile si sa uram La Multi Ani tuturor celor care poarta numele de Constantin, Costel, Costica, Elena, Ileana sau alte nume care deriva din acestea.

cele mai citite