Persoane interesate

Cum se face fotografierea de produs la 360 grade in studiou. Exemple

In ultimul timp a aparut pe internet o avalansa de informatii si tehnici de fotografiere  a produselor in 3 D.
Cum am experienta in fotografierea produselor nu puteam sa ratez ocazia de a spune si eu cateva cuvinte.
Am fotografiat o parte din produse  cu ajutorul unui fotorobot.
O imagine de 360 ​​grade se referă la o serie de fotografii ale unui produs  luate din unghiuri diferite, pe acelaşi plan, şi prezentate într-un format interactiv, permiţând utilizatorului să le rotească la 360 ​​de grade şi sa dea zoom pe detalii. 
Eu am facut 8 sau 12 fotografii la acelasi produs  si asfel am obtinut o singura fotografie  la 360 grade.
Se poate ajunge chiar si la 72 de fotografii.
Pentru a fotografia produsele am folosit un fotorobot,  legat la un calculator si un aparat de fotografiat Canon EOS 7D.Procedeul e simplu. Se porneste PC, fotorobotul, bliturile (eu am folosit 4 ) se verifica sa fie centrata placa ( sunt 3 feluri de placi. transparente care dau efectul de oglinda, albe sau negre)
Placa este asezata pe masa care se roteste, laserele  sun pozitionate in asa fel incat la fiecare rotire produsul sa fie in centru.
Se regleaza bliturile in functie de distanta fata de masa si se regleaza aparatul de fotografiat.
Se aseaza un produs si se incepe fotografierea
Fotorobotul si  aparatul de fotografiat sunt controlate de Basip un soft special care controleaza intreg procesul de fotografiere direct din PC
Fotografiile nu le facem de la aparatul de fotografiat ele sunt controlate de PC la fel si unghiul la care trebuie facuta fotografia cu ajutorul programului.
Fotografiile se vad imediat  - în timp real. 
Fotografia se face atat in RAW şi / sau JPG).Fotorobotul mai contine si 2 lasere industriale care indica centrul placii unde sunt asezate produsele.
Daca nu se folosesc aceste lasere nu veti sti exact unde este centrul, unde trebuie plasat produsul iar la fotografiere produsul nu va fi in centrul imagini deoarece placa unde este asezat produsul se roteste in cadrul unei fotografii de cel putin 8 ori si va face fotografi tot din atatea unghiuri.
O fotografiere a produsului dureaza mai putin de un minut asta insemnand 8 sau 12 fotografii ale aceluiasi produs din 8 sau 12 unghiuri diferite.


Numarul produselor care trebuie fotografiat  este asa de mare ca fotografiile nu se fac in studiou si se improvizeaza un mini studiou in supermarket, magazin etc.Daca vrei sa-ti binedispui curiosi cand ajungi la bauturi poti sa faci si tu o fotografie.La terminarea produselor nu putem sa nu fac o fotografie si  cu masina firmei.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite