Persoane interesate

Ruga Timisoarei

La sfarsitul saptamanii viitoare, Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura organizeaza Ruga Timisoarei.
Sambata, 18 septembrie, de la ora 16,30, va avea loc un spectacol sustinut de copiii de la Ansamblul Timisul, urmat intre orele 18 si 23 de Jocul Rugii.
Vor canta Luminita Jucu, Maria Milu, Nicoleta Vlasici, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Maria Coman, Doriana Talpes, Ramona Roescu, Laura Botos, Maria Bortun Popescu, Tiberiu Ceia, Vasile Conea, Traian Jurchela, Dumitru Stoicanescu si Dumitru Teleaga.



Duminica, 19 septembrie, la Catedrala Mitropolitana va avea loc o slujba religioasa cu incepere de la ora 10, urmata la ora 12 de o depunere de coroane de flori la Monumentul Crucificarii.
La ora 16, artistii se vor deplasa in traditionalul Alai al Rugii pe traseul Restaurantul Lloyd – Catedrala Mitropolitana – Primarie – Parcul Rozelor. De la ora 17 incepe Hora Rugii, urmata de un scurt discurs al nasului Rugii, primarul Gheorghe Ciuhandru
vor canta solistii Ana Pacatius, Ana Munteanu, Nicoleta Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Ramona Vita, Stana Izbasa, Mihaela Petrovici, Gabi Stanciu, Otilia Duma, Mariana Zota, Camelia Miutescu, Paula Pasca, Adrian Stanca, Puiu Codreanu si Lele Craciunescu.
De la aceasta manifestare nu vor lipsi comerciantii care le vor oferi spre vanzare participantilor de la Ruga Timisoarei de toate, de la mici, gratare, frigarui, gogosi, mere glazurate pana la obiecte de artizanat si jucarii.

Ruga este sarbatoarea fiecarei localitati, legata de hramul bisericii. Desi Ruga este specifica localitatilor rurale, aceasta manifestare este foarte apreciata si la oras. Ruga Timisoarei este legata de unul din cele doua hramuri ale Catedralei Mitropolitane, si anume de Sarbatoarea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, din data de 15 septembrie.

cele mai citite