Persoane interesate

Asociaţia Culturală Noua Acropolă şi Librăria Cartea de nisip, ne invită la „Ceai si Zen"

O prezentare şi o demonstraţie a ceremoniei ceaiului şi ikebana, pentru a vedea cum ne pot ajuta aceste căi ale filosofiei Zen să vedem lumea cu alţi ochi, să descoperim ceea ce cu toţii căutăm: echilibru, armonie, frumuseţe şi pe noi înşine.
Librăria Cartea de nisip, joi – 17 iunie, ora 19.30.
str. Victor Vlad Delamarina, nr. 1 (intrarea de pe Alba Iulia)

Ceremonia ceaiului
Povestea ceaiului, începută în urmă cu 5000 de ani în China Antică, a oferit omenirii atât o modalitate de vitalizare fizică, cât şi o inspiraţie pentru suflet. Călugării Zen au transformat actul realizării ceaiului într-o ceremonie a simplităţii, a purităţii şi a elevării spirituale prin comuniunea sufletelor şi prin contactul cu naturaleţea. Etapele ceremoniei ceaiului redau cu rafinament principiile esenţiale ale filosofiei Zen, devenind astfel o cale spirituală.
Ikebana
Ikebana, arta însufleţirii florilor, vă invită la o călătorie în lumea minunată a florilor, o scufundare în perfecţiune, gingăşie şi frumos. Florile reprezintă o lume specială, cu care sufletul japonez a învăţat să comunice, dobândind o cunoaştere profundă a esenţelor Naturii. Simplitatea, respectul, curtoazia, sacrul …. nu mai sunt criteriile omului modern, dar ele sunt tocmai ceea ce îi lipsesc pentru ca el să înveţe să dea sens tuturor celorlalte lucruri din viaţa sa.
O întâlnire cu frumosul, imaterialul şi gingăşia.
http://carteadenisip.wordpress.com

cele mai citite