Persoane interesate

Un feedback, o impresie, cu aventurile tale la interviu.

Toate persoanele care au depus pana acum cel putin un CV stiu ca acesta trebuie să conţină următoarele: -datele personale: nume şi prenume, numărul de telefon, adresa de email.
Pana acum nu am reusit sa inteleg de ce managerii de resurse umane ai firmelor cer ca Cv-urile sa fie trimise pe email, dar daca e vorba sa trimita ei un email refuza sau se tem sa o faca.
De ce avem nevoie de adresa de email din CV daca cei din resurse umane nu o folosesc ?
Atunci cand se face o angajare, un recrutator trebuie sa citeasca cateva sute de CV-uri si din acestea doar cateva persoane sunt chemate la un interviu si o proba de lucru.
In toate cazurile cei alesi sunt sunati si chiar daca au trecut de interviu si sunt angajati nu primesc niciodata un email de felicitare sau de ce nu chiar o oferta de angajare pe email.Nu iti trebuie mai mult de cateva minute sa trimiti un email.
Sa va dau si un exemplu simplu.
Catre …..numele

Imi face deosebita placere sa va transmit oferta de angajare la firma numele, in functia de …….valabila incepand de azi.
Echipa noastra de interviu este sigura ca veti avea o cariera de succes in cadrul firmei.

E atat de simplu si totusi nimeni nu o face sau daca o fac sunt foarte putini.



Sa nu mai vorbesc aici de “manageri” incapabili, care nu isi pastreaza cuvantul dat in timpul interviului, de colegii de birou care par dezinteresati si pentru care doar scaunul lor conteaza.

Sunt si “manageri” model care sunt apreciati, dar sunt unele persoane care sincer chiar nu au ce cauta in aceste posturi.
Sincer chiar nu doresc sa ajung in polemici cu astel de lucruri, azi am vazut un lucru ciudat.
In jur de o mie de CV-uri trimise pentru un amarat de post platit cu minimul pe economie. Sa ceri studii superioare, permis de conducere, limbi straine, experienta de minim 2 ani pe un post similar, etc.., e chiar bataie de joc.
Povestea e trista mai ales pentru cei trecuti de 40 de ani care vor sa lucreze. Au experienta, dar CV-ul lor e aruncat inainte de a fi citit doar pentru ca deciziile sunt luate de un “manager” numit pe acel post in urma interventiei sau recomandarii unei persoane cu influenta.
Daca totusi au norocul sa ajunga la un interviu sunt pusi sa astepte si vad ca pentru ei trebuie sa decida o persoana pana in 25 de ani cu decolteu generos si fusta scurta si sunt refuzati pe motiv ca ei caute tineri care vor sa se afirme.

As dori un feedback,o impresie, cu aventurile tale la interviu, cu “manageri” care te-au mint cu cuvinte de genul asteaptati ca va sunam noi, cu numele daca il mai tineti minte, firma, aprecieri daca cineva va impresionat, etc.

Un comentariu:

  1. Pe piata romaneasca ar trebui sa fie pus la punct acest domeniu Resurse Umane, si sfat pentru cei din domeniu: nu-l pune sa intervieveze pe acela care de abia a iesit din facultate, pentru ca lasa o imagine destul de neagra asupra firmei la care e angajat.

    RăspundețiȘtergere

cele mai citite